torsdag 2 juni 2016

Seapilot2star 2016 Oskarshamn - Oxelösund

Då är racet avslutat. Etta i klassen och åtta totalt. Ett resultat som vi är helnöjda med. Det har varit härlig segling och trevlig gemenskap ombord och i hamn som vanligt.

Sista etappen bjöd på motvind. Vi gjorde en bra start igen och ledde startgruppen med några minuter ut till Blå Jungfrun. Vi seglade med fock och full stor. Vilket blev perfekt eftersom vinden ökade efterhand som vi kom ut i sundet.

Nu vidtog en skumpig kryss norrut. I sundet låg vinden på NNO så det var rakt mot. Vi följde vår plan att hålla en bit ifrån Öland för att slippa svagare vindar där. Vi hade bra gång och kom snabbt ifatt de första X99-båtarna och höll jämn fart med X362:an Valkyria i vår klass.

Efter passagen av Ölands norra fortsatte vi ut på havet för att möta det prognoserade vindvridet till NO där. Det kom som planerat och i samband med det så bytte vi till genua. Sedan var det en lång sträckbog upp till Gustav Dahlén. Den gick utan problem och vi kunde hänga med Valkyria och en Arcona 340 i vår klass. Vi fick ta ett rev under några timmar men slog ut det på slutet då vinden avtog något.

Sista benet från N Kränkan körde vi med A2. A3 hade varit ett bättre val på slutet in mot mål men det bar rätt länge med A2 också så vi tappade nog inte så mycket på det. Målgång 03.58. Pytt i panna och öl och sedan några timmars sömn. Nästa evenemang är ÅFOR. Då kör vi med fler ombord. Vi ser fram mot det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar