tisdag 31 maj 2016

Seapilot2star 2016 Visby - Oskarshamn

På andra etappen kom vi tvåa i klassen och var sexa totalt på etappen och vi ligger sjua totalt efter två seglade etapper. Vi har en Pogo 30 från Finland med en engelsman ombord, 27 minuter före i klassen på korrigerad tid.

Sträckan bjöd på slör i NO vind 13-15 knop större delen av vägen. Svagare vindar efter Ölands norra udde en bit ned mot Blå Jungfrun och sedan ca 20 knops vind med Genua på halvvind sista biten in mot mål. Vi förde A2 hela vägen till Blå Jungfrun och hade bra fart över till Öland. Härligt väder med sol och en del höga moln.

Vi kunde dra ifrån de andra i vår klass utom den finska båten Bianca som valde att gå ett nordligare spår. Längre från Ölands norra udde. De tjänade antagligen en del på detta även om det blev längre väg, men de slapp å andra sidan den svagare vinden runt Öland.

Sista etappen kommer att bjuda på mer kryss och dikt bidevind. Det ska bli intressant att se hur vi kan hävda oss i de förhållandena. Det är den längsta etappen, drygt 100 M så vi räknar med att gå i mål på torsdag natt/morgon. Tätare uppdateringar på joansailing på Instagram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar